15 mei 2016

Planning en voorbereidingen

Welkom (terug) lieve lezers/lezeressen!

In 2015 hebben we heel wat staten bezocht en flink veel kilometers gereden.
Voor 2016 wilden we het wat rustiger aan doen.
De insteek voor dit jaar was dan ook om minder kilometers te rijden maar vooral langer op iedere plek te blijven. Dat lukt helaas niet altijd omdat er in een gebied natuurlijk wel voldoende aanbod moet zijn om er langer te blijven.

Het was echter ook al langer duidelijk dat 2016 het jaar van Colorado zou worden.
We zijn hier in 2006 en in 2012 geweest en dit keer blijven we alleen in Colorado en bezoeken we dan ook slechts één staat!

Omdat we in 2012 het zuidwestelijke deel van de staat hebben bezocht heb ik dit gebied in onze planning van dit jaar niet meegenomen.

We starten op 16 september in Denver. Denver hebben we in 2006 al bekeken en we hebben beiden niet de behoefte om deze stad weer te bezoeken.
Dat betekent dat ik ook geen hotel in downtown Denver hoefde te zoeken. Aangezien we al snel richting Rocky Mountains National Park wilden heb ik voor de eerste 2 nachten een hotel in Louisville geboekt, op circa 36 mijl van de luchthaven.

Zoals ieder jaar heb ik reisverslagen gelezen en op internet en in het boek "Colorado" van Lonely Planet veel informatie opgezocht.

Gaandeweg heb ik, zoals ieder jaar, nog wat hotels geannuleerd of met dagen geschoven waardoor de planning nu, in juni 2016, vrijwel vast ligt.
Sommige hotels kunnen tot op de dag van aankomst nog worden geannuleerd dus mochten we door omstandigheden nog willen switchen kan dat op sommige plekken.

We zitten dit jaar vrijwel alleen maar in de natuur en het lijkt erop dat er weinig kansen zijn om in onze favoriete restaurants te eten.

Waarschijnlijk valt er ook niet zoveel te shoppen.
Om dit enigszins goed te maken heb ik in Grand Junction 2 nachten geboekt. Misschien bezoeken we dan nogmaals het mooie Colorado National Monument dat we in 2010 (zie verslag) hebben bezocht.
Maar dat is niet de insteek; die is lekker shoppen, lekker eten en als we geluk hebben met het weer een middagje aan het zwembad liggen. Hier verheug ik me niet te veel op aangezien die zon-dagen afgelopen jaar ietwat in het water vielen (zie verslag 2015)

De globale route van 2016En voor de mensen die niet precies weten waar Colorado ligt onderstaand kaartje


Details over onze vluchten:

Vrijdag 16 september
vertrek       12.00 uur Brussel (tussenstop in Washington)
aankomst   19.15 uur Denver

Woensdag 5 oktober
vertrek       11.21 uur Denver (tussenstop in Washington)
aankomst   6 oktober om 7.15 uur in Brussel.

Dit jaar worden we weer door Alfatax opgehaald en van en naar de luchthaven gebracht, fijn !

PS: net als ieder jaar worden kaartjes en foto's vergroot, als je er op klikt :).

1 opmerking: